De allra flesta i dagens samhälle tjänar pengar via en aktiv inkomst, det vill säga genom ett aktivt arbete du utfört, som du får lön utav. Däremot, så börjar fler och fler olika entreprenörer och aktivister av olika slag tjäna pengar genom passiva inkomster, vilket innebär att man inte själv utför något aktivt arbete. Så, hur går det till? Jo, den som “dropshippar” är helt enkelt bara en mellanhand, en tredje part, mellan en köpare och en säljare. Tänk dig att du köper en service eller produkt för exempelvis 5 dollar, och säljer den vidare till en annan köpare, kanske på samma men ofta på en helt annan sida, för kanske 10 eller 15 dollar, eller kanske till och med ännu mer. Med tanke på att många vill tjäna pengar och är beredd att göra en hel del för lite pengar och att de allra flesta inte har en passiv inkomst så öppnar det upp en hel del för de som faktiskt är beredda att lägga lite energi för att uppnå det.

Hur kan man tjäna pengar på dropshipping?

De som tjänar pengar på dropshipping är ofta entreprenörer, många som inte ens har ett vanligt 7–4 jobb som de allra flesta har, helt enkelt för att de kan försörja sig på “dropshipping”. För att kunna lyckas vara så bra, så måste man liksom när det kommer till annat vara väldigt strategisk. Vad som menas med det är att man till exempel väljer att köpa och sälja vidare populära produkter och tjänster som ligger i hög omväxling på marknaden, det vill säga sånt som kommer nappa på snabbt om du säljer vidare. Till exempel så kan mynt och andra samlargrejer vara rätt så intressanta, plus att många av de ofta innehar ett betydligt större värde än vad många kan ana. Därför så är det också strategiskt att veta lite eller, gärna mycket, om den typen av varor man säljer, så att man minimerar alla risker för att göra bort sig. Ett annat exempel på saker man kan “dropshippa” är bilder och logotypes som man ofta kan köpa av personer billigt som är duktiga på olika typer av redigeringsprogram såsom illustrator och photoshop, och som man sedan kan sälja vidare för mycket mer pengar till privatpersoner, men också till företag som är i behov av det. Med tanke på att dessutom många vill ha den här typen av vara/service, så gör det också det till väldigt effektivt att satsa på för att tjäna en bra summa pengar.

Hur kan man tjäna pengar på dropshipping?

Vad säger proffsen

Så, vad säger egentligen proffsen själva? Det finns flera personer som har gått ifrån att exempelvis bott på gatan som tonåringar till att bli dollarmiljonärer tack vare “dropshipping”. Tipsen som lyder är: Fokusera mycket på marknadsföring, lär dig marknaden. Välj ut en målgrupp, för att göra din “dropshipping” effektiv till en publik som sannolikt vill köpa din service. Ett annat tips är att försöka ta precis rätt betalt, och att absolut inte ta för mycket betalt, men inte för lite betalt. Ha även en massa erbjudanden och rabatter, om inte priserna och erbjudandena är objektivt bra, så kommer inte folk strömma för att köpa just av dig. Försök även att erbjuda bättre villkor än konkurrenter om du säljer en massproducerad vara, vilket de flesta gör.