Tradera är en av många sidor där du kan köpa och sälja saker på internet. Andra liknande sidor med ungefär samma koncept är eBay och Amazon. Med tanke på detta så öppnar det förstås möjligheten att tjäna en del pengar. Med tanke på att alla användare på dessa olika sajter inte alltid är helt familjära med det de säljer så öppnar de upp för en tredje part, i det här fallet du eller någon annan som sysslar med sånt här, som i vissa termer kallas för “dropshipping”. Konceptet är helt enkelt att köpa billigt, och sälja dyrt. Med tanke på att man också just på Tradera kan lägga bud, så innebär det att man kan tjäna ännu mer pengar som mellanhand, om man lyckas buda och få en viss vara för ett väldigt lågt pris. Med tanke på vidden av Tradera, det vill säga hur många som använder sidan, plus all variation av begagnade varor som ligger uppe på sidan, så kan man dessutom välja flera olika varor att luta sig till att köpa och sälja vidare.

Hur man tjänar pengar på Tradera

Grundkonceptet handlar ju som sagt om att köpa billigt och sälja dyrt. Men hur ska man gå tillväga? Det gäller att ständigt leta bland varor som man har någorlunda koll på gällande för vilka priser de kan säljas för och beroende på vilket skick de är i. Om inte, så är risken stor att man totalt gör bort sig. Därför, så gäller det som sagt att välja vissa varor som man kan lite om, eller så får man se till att lära sig lite inom en kategori av varor, eller flera, om man verkligen går in för det. Att Tradera sedan som sagt ger oss möjligheten att buda gör även att man kan göra helt sjuka kap och tjäna väldigt bra med pengar. Därefter, så handlar helt enkelt konceptet att känna till vad det är för typer av varor man köper, så man inte gör bort sig, och sedan sälja det vidare, fast lite eller mycket dyrare. Det smidiga med detta är att man till exempel aldrig själv behöver hålla varan i sin egna hand, utan direkt kan kontakta en annan köpare medan man själv är i dialog med den ursprungliga säljaren om att köpa produkten, för att sedan fylla i din köparens uppgifter så att det kommer till den personen istället. Enkelt och bra.

Konkreta exempel

Så, för att många inte känns detta riktigt rätt, och därför så gör majoriteten av folk inte detta, även att det egentligen knappt kräver någon större ansträngning, mer än lite skroll på nätet. Men det är just därför å andra sidan som det funkar för de få som faktiskt gör det. Några konkreta exempel på saker man kan tjäna pengar på, är mynt och samlarsaker. Ofta så underskattas värden som mynt och övriga samlarsaker har potentialen att inneha, och därför gör många bort sig. Det är ju ingen slump att många som har gått i vinst genom denna metod, fast med andra sidor, ofta har haft samlarsaker som de köpt och sålt vidare till

Konkreta exempel