Swingtrading betyder att man har en sparhorisont alltifrån en dag till uppemot ett år (vanligast är dock ett par veckor). Man skulle kunna säga att om man swingtradar så försöker man att passa på och försöka köpa aktier när de ligger i botten och försöker att sälja dem när de ligger i topp med en vinst. Vilket kan ses som en omöjlighet, Hur vet man när aktien nått sin topp?  Det är just det som är det kluriga med swingtrading och kräver lite jobb av dig som trejdar, men man kan säga att det är när/om priset stigit till en tillfredställande nivå. Trots det lilla osäkra har swingtrading i dagsläget blivit ett av de mest populära sätten att handla på och är trots allt faktiskt perfekt för nybörjare på börsen.

Erfarenhet av Swingtrading

Många som swingtradar har sysslat med swingtrading i flera år men det är för de allra flesta en stor hobby eller en deltidssyssla och fördelen med swingtrading är att du inte behöver ha konstant uppsikt över börsen. Men för att lyckas bli en duktig swingtrader bör du kunna avsätta cirka 15 till 20 minuter om dagen, och du kan då sakta men säkert bygga upp ditt tradingkapital. Vem som helst kan bli en swingtrader, men för att bli duktig på swingtrading och inte förlora allt man satsat krävs det lite mera jobb. Viktigt är dock också att hålla koll på courtaget då det lätt kan äta upp din eventuella vinst och att lägga ner några minuter om dagen för att ha koll på vad som händer på börsen.

Erfarenhet av Swingtrading

Något annat som är viktigt att tänka på gäller att du bara handlar för pengar du har råd att förlora! Dels minskar det risken för känslomässig inblandning men också för att undvika att hamna i en ekonomisk ruin! Det allra första du behöver göra för att börja som swingtrader är att välja din mäklare, det är härifrån du köper och säljer dina aktier.  Courtaget och andra avgifter kommer in här, det är därför såklart viktigt att välja en mäklare med så lågt courtage och som har så låga avgifter som möjligt. Det finns massor av olika mäklare på nätet och alla kan erbjuda olika villkor. Läs igenom och välj noggrant. Viktigt är också att läsa på om trading och olika sorters trading online för att få mer kunskap men också för att inse att swingtrada inte alltid är det snabbaste sättet att tjäna pengar på. De allra flesta som kör swing trading kommer också att säga att du behöver ha en strategi och en plan! För varje misstag du gör, skriv ner dem och lär utifrån dem. Att lära sig att ta beslut som är baserade på fakta och inte bara på dina egna känslor kräver kunskap och det kan ibland vara svårt att vara objektiv. Något annat som också nämns inom tradingvärlden är att du alltid ska bestämma var och eller hur du ska sälja innan du tar en trade och att börja smått och ganska långsamt.