2014 grundade Jonas Björkman Tessin Nordic AB, tillsammans med Erik Nordin och Niels Bosma. Jonas är specialiserad i finansiering av nystartade bolag och projekt. Tessin är i dagsläget Sveriges första, och största, företag som satsar stenhårt på crowdfunding för fastighetsprojekt utan avgifter. Redan 2016 förmedlade företaget fyra gånger så mycket kapital till olika fastighetsprojekt jämfört med 2015 och i fjol förmedlade de mer kapital än konkurrenterna.

Jonas idag

Jonas Björkman är idag vd för företaget och har en utbildning i Managementkontroll, business och nationalekonomi från Linköpings universitet. Utöver svenska talar han flytande engelska och spanska och är även delaktig i många föreningar och aktiviteter inom branschen. I maj 2018 släpptes boken Investera på höjden – hemligheterna bakom lyckade fastighetsinvesteringar för de som vill lära sig mer om hur lyckade fastighetsinvesteringar kan gå till. I boken finns även bidrag från bland annat Erik Selin och Christian Hermelin som ger sina bästa tips i investering. Jonas Björkman har även författat flera utvärderingar och studier av riskkapital, kluster och EU-projekt.  Nytänkande arkitektur och kreativa personer är det som Jonas Björkman dagligen inspireras av. Och nu satsar han på att expandera till Finland och Norge först och främst men har även tittat på möjligheten till expansion i Danmark. I dagsläget har företaget hand om 36 olika påbörjade fastighetsprojekt där ingen av dem har drabbats av några problem bortsett från några smärre förseningar och nu har Jonas Björkman planer på att erbjuda varje långivare ett större ansvar för en del av ett fastighetsprojekts lånekapital. Redan i samband med sina studier arbetade Jonas Björkman med att bygga upp ett bolag. Det bolaget var en slags föregångare till App store som han kallade för MobiGear och där syftet var att samla appar på ett och samma ställe för att göra det möjligt för mobiltillverkare att sälja fler appar. Detta gjorde han tillsammans med Niels Bosma, en av medgrundarna till Tessin Nordic AB. 2017 berättar han i en artikel hos Breakit om projektet som han och Niels arbetade med och förklarar varför projektet misslyckades. Han ger råd och tips till alla som är intresserade av att bygga företag där han rekommenderar hur de ska tänka redan från början för att inte riskera att lägga ner flera år på ett projekt som sedan, när det lanseras, havererar.

Jonas Björkman

För alla som är intresserade av att bygga företag finns även ett avsnitt i Fastighetspodden där Jonas Björkman talar om fastighetsfinansiering, digitalisering av branschen, hur man bäst presenterar och bygger upp ett bolag samt går igenom olika avkastningsnivåer på Tessins investeringar och fördelen gentemot fastighetsaktier. Jonas Björkman är mannen som brinner för crowdfunding och alla slags företagsbyggen och ger tydligt vägledning till de som vill ha och behöver. Han har varit rådgivare till fler än 200 startups – varav han har varit finansiell rådgivare till 10–15 av dem samt andra etablerade företag – och entreprenörer och forskare. Han har varit investeringschef i tre VC firmor i startups. Vidare talar han i Spanien, Grekland, Storbritannien, Kazakhstan och i Sverige om att göra research till företag och han är en aktiv medlem av Jury at Venture Cup, samt djupt involverad i både Young Entrepreneurs of Sweden (YEOS) och Connect East (urval och investeringsluncher).