Tjäna extra pengar som en skribent

Gillar man skriva och är duktig på att skapa texter, samtidigt som det finns ett behov av att tjäna extra pengar. Då finns det chansen att skrapa ihop extra slantar genom att registrerar sig hos olika plattformatar som frilansskribent på nätet och sedan slå sig ner i lugn och ro där hemma och låta fantasin flöda. Tillika tjänar man pengar på köpet!

Hitta jobben som frilansskribent

Skribentjobben går att dela upp i tre olika kategorier: frilansplattformar; bli anlitad av företag som behöver frilansare; hitta sina egna kunder som behöver content. Sedan är det upp till var och en att välja den typ av sätt som man vill arbeta på, oavsett vilken som väljs så är det ett bra sätt att tjäna extra pengar på. Detta samtidigt som man som skribent hela tiden lära sig nya saker.

Plattformar för frilansande skribenter

Det finns ett flertal plattformar för de som vill vara en frilansande skribent och det är bara att prova sig fram för att hitta det/de företag som man gillar bäst eftersom det kan skilja sig mellan förutsättningar hos de olika plattformarna.

De olika förutsättningar kan vara exempelvis, hur pass mycket man får betalt per text/ord, kraven på sina kunskaper att skriva och hur de intjänade pengar blir utbetalda. Därför är det bra att ta sig en närmare titt på vilka villkor och reglerna dessa plattformar har innan man börjar skriva, för vissa kan ha höga avgifter eller andra regler innan pengarna blir utbetalade.

Företag som anlitar skribenter

På nätet går det att hitta ett flertal företag som erbjuder olika textinnehåll åt företag och deras webbsidor. Dessa företag kallas för contentbyråer och för att kunna erbjuda texter anlitar dessa frilansskribenter. Vissa företag har egna anställda som arbeta antingen på distans eller på plats. Så det är bara att ansöka om frilansskribentjobb hos dessa.

Skaffa egna kunder

Skaffa egna kunder

Det går att slippa alla höga avgifter eller bli anlitad av contentbyråer och det är att man själv skaffar sig egna kunder som behöver texter. Fördelen då är att man som skribent har en egen blogg, webbsida eller där man kan på annat sätt får reda på vad man har att erbjuda som frilansskribent. På så vis går det själv påverkar betalningen, villkoren och framför allt så är man inte beroende av en tredje part för att få uppdrag.

Hur mycket går det att tjäna på att skriva content på distans?

Det finns några faktorer som påverkar hur mycket det går att tjäna som skribent på nätet. Några av dessa faktorer är: erfarenhet; snabbheten (hur snabbt texterna blir skrivna); sitt rykte; kundrelationer. Är man en novis som skribent är det inte omöjligt att kunna tjäna mellan 100 – 200 kronor i timmen innan skatt. Sedan när det goda ryktet har spridits och man har seriösa kunder går det att tjäna det dubbla. Beroende på hur mycket research som ska göras och antalet ord per text påverkar även timpenningen. Ju mer man skriver desto snabbare går det att få till en riktigt bra text som kunden blir nöjd med.