Sociala medier som exempelvis Instagram, Facebook, Twitter, Snapchat för människor samman dagligen. För varje dag så ansluter sig fler och fler människor till olika sociala medier. Man räknar med att ca tre miljarder människor världen över använder något eller några av dem större sociala medierna. När dem olika sociala medierna grundades var tanken att hålla kontakten med människor men man märkte ganska snabbt att det fans fler fördelar. Denna korta artikel kommer att handla om hu man som privatperson kan använda sociala medier för att tjäna pengar. Och det finns stora pengar att tjäna.

Finns olika sätt att tjäna pengar på sociala medier

Som tidigare nämnt så är sociala medier idag inte enbart en plattform för att ”umgås” och titta på roliga bilder. Företagen vet att väldigt många människor följer flera olika sociala medier varje dag, flera gånger om dagen och att med rätt marknadsföring så finns det stora pengar att tjäna. Allt handlar och att hitta sin nisch, få människor att följa dig och sedan exponera det du vill få fram. Men först och främst gäller det att hitta rätt kanal. Vad funkar bäst? Instagram eller Facebook? Det är helt upp till dig. Man tjänar pengar genom att få betalt för ditt inlägg oftast av olika företag.  Låt oss ponera att en person gillar att träna på gym och vill visa upp sina övningar med likasinnade. Där har man nischen. Man vill skriva om sin kost, sitt sätt att träna, olika övningar osv.

instagram gillar

Man börjar följa andra användare inom samma bransch och man gillar varandras inlägg. Gillar man någon annans inlägg så ser andra följare det och har man intressanta inlägg så finns det en stor chans att följare börjar följa dig. Och det är det som allt handlar om. Att skaffa många ”riktiga” följare. Med det menas inte fake konton som inte tillför något. Man vill ju ha följare som skapar engagemang. Och har man inte ett genuint intresse för något utan gör allt enbart i tron att tjäna pengar så kommer det märkas ganska snabbt och man kommer att bli ointressant för följarna.När man börjar bygga upp sitt varumärke så är det viktigt att kommunicera med sina följare. Gör allt för att väcka intresse. Detta är naturligtvis inte en enkel ekvation men det gäller att ha tålamod. När man efter ett tag hittat sina följare så kommer företag att märka det. Och det är nu man börjar tjäna pengar. Företag vill synas, gärna överallt. Om man har skapat ett konto på Instagram där allt fokuserar på gym så kommer företag inom den branschen att bli intresserade. Och det finns en stor chans att man blir kontaktat av något företag som vill att man ska visa upp något av deras produkter för att edan få betalt per inlägg.

reklam på sociala medier

Detta kräver naturligtvis tid men har man skapat en stor skara följare så märker företag det snabbt och istället för att annonsera i tidningar s kontaktar dem en och ber en att visa upp produkter i gengäld genom att få betalt för varje sponsrat inlägg. Det finns andra sätt att tjäna pengar men detta är det sätt är man kan skapa sig en hygglig inkomst. Vissa lever helt på detta. Så ut och skapa engagemang och hitta din nisch,