Idag är det inte speciellt svårt att starta upp en egen kanal på Youtube men det gör också att konkurrensen blivit allt mer hård och det krävs bra kvalité och unika idéer för att man ska kunna lyckas nå ut med sina videor och på så sätt lyckas få många visningar vilket sedan kommer att resultera till flera som vill följa kanalen.

Såklart är det möjligt att lyckas på Youtube, det finns många som idag har sin kanal som sitt jobb och där med tjänar bra med pengar för sitt innehåll men man måste vara villig att kämpa hårt för att man ska kunna lyckas. Är man villig att satsa hårt på sin kanal så kan det löna sig och det är då möjligt att tjäna pengar på sin kanal men hur ska man gå tillväga för att lyckas tjäna pengar på Youtube?

PartnerprogrammetFörst och främst, för att det ens ska kunna gå att tjäna pengar på Youtube så måste man ansöka om att få vara med i Youtubes partnerskap. Får man vara med i deras partnerskap så kommer man då kunna tjäna pengar genom annonser men det finns några kriterier för att man ska kunna gå med i deras partnerskap.

Partnerprogrammet* Man måste ha 4 000 offentliga visningstimmar under de senaste 12 månaderna. Det kan därför vara bra att först och främst fokusera på att lägga upp bra innehåll och fånga en publik som är intresserad av just det innehållet innan tankarna på pengar finns i huvudet. Det ska inte vara enkelt att lyckas, man måste kämpa lite på vägen också.

* Man måste dessutom ha minst 1000 prenumerantee. Det krävs alltså inte bara att folk tittar på ens videor utan de måste vara så pass engagerade att de väljer att följa kanalen. Det innebär såklart att det sällan räcker med att man har en bra video om man verkligen vill lyckas med sin kanal utan man måste komma på bra idéer hela tiden och på så sätt locka folk till att bli så pass intresserade att de vill följa kanalen.

* Sedan krävs det slutligen att man har ett Adsense konto kopplat till sin kanal. Det kommer nämligen inte gå att få betalt utan ett Adsense konto men det går bra att skaffa ett efter att man faktiskt har blivit godkänd i partnerskapet.För att bli godkänd krävs det också att man följer vissa riktlinjer med sina videor och blir ens kanal inte godkänd så är det möjligt att ansöka igen efter 30 dagar igen. Finns det andra sätt att tjäna pengar på? Ja, självklart. Bland annat så kan ens tittare betala en månadskostnad för att få extra mycket innehåll och stödja kanalen. Det är också möjligt att samarbeta med olika företag så som att presentera en ny produkt som företaget har kommit ut med, ungefär på samma sätt som bloggare skriver sponsrade inlägg när de samarbetar med företag men att man som driver en Youtube kanal gör samarbetet i form av en video istället.