Ted Valentin är en internetentreprenör från Sverige som bland annat har varit med och byggt över 100 olika sidor på nätet. Ett exempel på en sida han har skapat heter “Blogipedia”, blogipedia.com, som samlar fakta och åsikter om personer utifrån vad som skrivs om de på bloggar. “Det är lite som Wikipedia fast bättre”, som han själv uttrycker det. Ted Valentin läste marknadsföring på Handelshögskolan i Stockholm, samtidigt som han satt och skapade sidor på nätet, studentprenumerationer.se, som han gjorde samtidigt som han studerade. Han säger att en bidragande tanke till varför det överhuvudtaget blev såhär var för att han inte ville starta ett stort företag med många anställda, utan snarare undrade av nyfikenhet om man kunde få ut någonting av detta internet, och tjäna pengar på det, så man kan vara fri, men ändå tjäna pengar. Med facit i hand så har han skapat flera stora sidor som kanske en del av oss känner igen, bland annat Tidningsbutiken, som han sålde vidare till Tidningskungen år 2007 för hela 10 miljoner kronor.

Ted Valentins filosofi

De flesta entreprenörer har ofta en röd tråd de går längs, det vill säga ett sätt eller en metod som de håller sig till. När det kommer till Ted Valentin så har hans strategi alltid varit att se till att göra allt, eller så mycket som bara möjligt själv och ha låga kostnader, vilket så klart är en följd av att göra allt själv. “Små kostnader – och så blir det när man gör allt själv. Infrastrukturen kostar i stort sett ingenting. Man behöver en dator med en uppkoppling och sedan lägga typ tio dollar på ett domännamn.” Som han själv valde att uttrycka sig. Han pratar ofta i intervjuer dock om att väldigt hårt arbete krävs för att hålla på med sånt här, och att han själv kunde sitta och jobba 12 timmar, 7 dagar i veckan. Dock så poängterar han även att han liksom många andra har gjort många misstag längs vägen vilket han inte skulle gjort idag, som skulle ha underlättat en hel del.

Ted Valentins

 

Exempel på projekt Ted Valentin skapat:

24 Hour business camp

Ted Valentin självskapade 24 Hour business camp. Det är helt enkelt ett sätt för andra att inspireras och låta sig bygga en helt egen hemsida utifrån en idé på 24 timmar för att se hur långt man kommer.

Mer exakt så låts cirka 100 personer bygga cirka 50 olika hemsidor under 24 timmar. Många av de som varit med har dessutom efteråt uttryckt en stor uppskattning och nyfikenhet inom området för att sedan fortsätta att utveckla hemsidor.

Heyweb

Ted Valentin, tillsammans med Jonatan Heyman, lät en idé bli till verklighet när de gjorde en startup vid namn “Heyweb” som helt enkelt ska hjälpa mindre företag som oftast är bra på Facebook och Instagram bygga sina egna, bra hemsidor. Tanken med Heyweb är att det ska vara smidigt, och det är till och med möjligt att göra en hemsida genom deras tjänster på mindre än 15 sekunder.

Knackeriet – The Best Coworking Space in Stockholm

Ted Valentin var även namnet bakom knackeriet, som har en liten och en stor lokal i Stockholm. Det är helt enkelt arbetsytor som är väldigt ergonomiskt och bekvämt att jobba i, som man kan höra på namnet.